Rode lint kopen is zo moeilijk niet

Als een rode draad door jouw project heen

Als je een productie gaat maken voor bijvoorbeeld de toneelvereniging of een school moet je geregeld rode lint kopen. Dit is namelijk een materiaal wat wordt gebruikt voor allerlei gelegenheden. Niet alleen is het een materiaal wat wordt gebruikt voor kostuums; het is eveneens een materiaal wat voor de afwerking van decors wordt gebruikt. Door de kleur wordt het lint voor allerlei gelegenheden gebruikt; het is vooral bedoeld om een bepaalde sfeer te maken.

De juiste afmeting

Wie dit rood lint gaat kopen zal een aantal zaken goed in de gaten moeten houden. De belangrijkste zaak is wel dat je niet teveel kleine rolletjes koopt. Dit houdt namelijk in dat een wat grotere productie wordt getekend door lint wat aan elkaar is gestikt op de grote panelen. Dat is iets wat je absoluut niet wil; je wil een mooi professioneel effect waarbij het lint als een rode draad door het werk heen loopt zonder dat er onderbrekingen in zitten. Het is dan ook zaak dat je de juiste afmeting kiest voor een bepaald project. Rollen lint zijn er van 22 meter lang, maar je kan ze ook kopen met een lengte van 91 meter. Het is maar net hoeveel je nodig hebt en of je met kleine of grote stukken wil werken.

Het materiaal doet ertoe

Veel mensen kiezen standaard voor satijnlint wanneer ze een kledingstuk of project gaan maken waar rood lint bij nodig is Het kan echter ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een breder lint wil gebruiken of dat het lint doorschijnend is. In dat geval doe je er heel verstandig aan om bijvoorbeeld organzalint te kopen. Dit lint is wat kwetsbaarder maar het oogt een stuk chiquer. Wanneer je kiest voor lint met een grip is het ook nog een mogelijkheid om grosgrain lint te kiezen. Dit is lint waar een ribpatroon in zit verwerkt. Het lint is wat steviger en het glanst niet.