De knaller onder de badjassen: de badjas met capuchon

De badjas is eigenlijk van alle tijden. Wie herinnert zich niet hoe zijn vader ’s ochtends de krant zat te lezen in zijn gestreepte of eenkleurige badjas? En weet je nog hoe de gemiddelde saunagast er vorige week bijliep, toen je voor je verjaardag werd meegenomen naar de sauna door je vriendin? Op badjassen gebied zijn er ook trends. Net als met alle andere kleding. De knaller onder de badjassen van dit moment is de badjas met capuchon. Waarom? Dat leg ik je in de volgende alinea’s even kort en bondig uit.

Badjas met capuchon

Als je op dit moment een badjas aanschaft, is de kans groot dat je direct een badjas met capuchon koopt. Veel badjassen zijn namelijk voorzien van zo’n capuchon. Voor sommige mensen wellicht geen pre, maar om met alle moeite van dien nu op zoek te gaan naar een badjas zonder capuchon is ook weer zo iets. Sla de catalogus van de Hema of H & M er maar op na en je ziet dat de badjas met capuchon zeer populair is.

Modellen

Tegelijk zie je dat de modellen op de foto’s nog geen veertig jaar oud zijn. Op zich zegt dat niet zoveel, want de modehuizen die ik hierboven al even noemde, maken vrijwel nooit gebruik van oudere modellen. Maar in het geval van de badjasmode zegt het misschien wel wat. De badjas met capuchon, zoals eerder al gezegd dé badjas van dit moment, wordt namelijk steeds vaker gedragen door jonge mensen. In welke volgorde dat gegaan is (iets met de kip en het ei), is mij niet helemaal duidelijk. Maar volgens mij zijn de ontwerpers ingesprongen op de toegenomen vraag onder jongeren. Zij ontdekten dat jongeren steeds vaker een badjas aanschaffen en zijn gaan denken over functionaliteiten van deze badjas. Uiteindelijk is daar dus de badjas met capuchon uitgerold.